Kumihimo armbandjes vlechten

11 juni 2016

Kumihimo is een Japanse vlechttechniek van meer dan 1000 jaar oud. Kumi staat voor vlechten en himo voor koord. Vroeger werd dit vlechten op houten vlechttoestellen gedaan, maar nu hebben we daarvoor de Kumihimo disc! Met behulp van deze Kumihimo disc zijn op een heel eenvoudige manier zelf armbandjes en andere accessoires te vlechten.

De Kumihimo discs hebben inkepingen langs de rand waar je de draden in vast kan zetten. Met de ronde disc creëer je een rond effect aan je armband of accessoire en met de vierkante disc creëer je een plat effect. Op deze manier zijn er heel veel ‘looks’ mogelijk met Kumihimo!

De Kumihimo armbandjes en andere accessoires zijn van heel veel verschillende materialen te maken, zoals satijnkoord, katoenkoord, waxkoord en leren veters.

In samenwerking met uitgeverij Kosmos heeft G Brouwer & Zn een Kumihimo assortiment samengesteld. Dit assortiment bestaat uit ronde en vierkante Kumihimo discs, 23 prachtige kleuren satijnkoord (2 mm) en een groot aantal verschillende sluitingen om de armbandjes en accessoires helemaal af te maken.

Kosmos komt begin juni met een speciaal Kumihimo boek vol met inspirerende ideeën. Kumihimo is voor iedereen leuk om te doen: het is makkelijk, leuk, super hip en heel verslavend.

Klik hier voor de Kumihimo artikelen in onze webwinkel

 

In het Kumihimo boek staan 25 verschillende sieraden en accessoires die je hiermee zelf kunt maken.
Klik hier voor een inkijkexemplaar van dit boek.

Bij elk ontwerp staan stappenfoto's en schema's die het voor iedereen gemakkelijk maakt om de allerleukste armbandjes te vlechten. Er kan worden gevlochten met o.a. Kumihimokoord, satijnkoord, katoenendraad, waxkoord of leren veters voor een stoere look. Kumihimo is hip en verslavend.

Auteur: Lindsey Tricot
Uitgeverij Kosmos
ISBN: 9789043918404

Klik hier voor het Kumihimo boek in onze webwinkel. art.nr. 059.18404

 

Kumihimo wordt uiteraard ook in de spotlights gezet via verschillende social media.

Facebook: https://www.facebook.com/kumihimovlechten?fref=ts
Instagram: https://instagram.com/kumihimovlechten/
Pinterest: https://nl.pinterest.com/kumihimoarmband/

 Naar het overzicht