Thea Gouverneur Japan

19 februari 2016

Japan - het land van de rijzende zon, het land van de samurai en anime, bekend om zijn technologie en rijke cultuur en rituelen. Japan is een mysterieus land met charme en aantrekkingskracht voor velen. Thea Gouverneur heeft twee nieuwe pakketten in de landenserie met een Japans thema.

Het ontwerp nummer 548 bevat een aantal van de bekende 'landmarks' van Japan zoals; het Himeji kasteel, de Fuji berg, het Gouden Paviljoen, de Bullit hogesnelheidstrein en nog meer bekende architectonische herkenningspunten. 

Het borduurpakket heeft afmetingen van 79 x 35 cm en is verkrijgbaar met 3 soorten stof. Linnen borduurstof, aïda borduurstof en zwart aïda stof. 

Klik hier voor pakket 548 Japan van Thea Gouverneur met Linnen stof art.nr. 075.548
Klik hier voor pakket 548A Japan van Thea Gouverneur met Wit Aïda stof art.nr. 075.548A
Klik hier voor pakket 548.05 Japan van Thea Gouverneur met Zwart Aïda stof art.nr. 075.548.05

Kokeshi Dolls
Kokeshi, zijn Japanse poppen van origine uit Noord-Japan.Ze zijn handgemaakt van hout, hebben een eenvoudige romp met een groot hoofd en een paar dunne geschilderde lijnen om het gezicht vorm te geven. De romp heeft een geschilderd bloemendessin in rood, zwart en soms geel, waar een laagje wax overheen wordt gedaan. Deze karakteristieke poppen hebben geen ledematen, en op de onderkant is de handtekening van de maker te vinden. De Kokeshi poppen worden uitgewisseld onder vrienden met geschreven berichten in de pop als blijk van vriendschap.

Thea Gouverneur Pakket 547 Kokeshi Dolls toont twee van deze poppen. Het pakket is 16 x 22 cm en verkrijgbaar met linnenstof en Aïda stof

Klik hier voor pakket 547 Kokeshi Dolls van Thea Gouverneur met Linnen stof art.nr. 075.547
Klik hier voor pakket 547A Kokeshi Dolls van Thea Gouverneur met Wit Aïda stof art.nr. 075.547A

 Naar het overzicht