Verloop sjaal SMC Merino Extrafine Lace CraftKitchen

31 oktober 2016

Vanaf vandaag is op CraftKitchen de werkbeschrijving te vinden voor een unieke sjaal met een prachtig kleurverloop, een zogenaamde verloop sjaal. De sjaal is gemaakt met Schachenmayr Merino Extrafine 285 Lace in kleur Jolie. Lisanne maakte de werkbeschrijving voor deze sjaal. Deze CraftKitchen blogger is bekend van haar weblog Draad en Praat.

Lisanne over dit project: "Wat kun je toch een hoop met garen! Schachenmayr Merino Extrafine 285 Lace is een heel mooi dun garen met een bijzonder kleurverloop. De kleuren liggen vrij uiteen maar passen wel heel mooi bij elkaar. Kleur 584 is een mix van donkerblauw, cognac, beige en een beetje mosterd kleuren. Het zijn echte herfstkleuren vind ik zelf. Meestal wordt dit dunne garen gebruikt om sokken van de breien, maar ik brei geen sokken en was wel heel nieuwsgierig naar wat er nog meer met dit dunne garen gemaakt kon worden. Uiteraard kun je er nog veel meer projecten mee breien, maar kun je er ook mee haken? Al snel kwam het idee voor een sjaal in me op. Het patroon voor deze sjaal is afgeleid van de skoody van Claire, met de parelsteek, die staat in het boek Haakgeluk 2. Ik haakte mijn eigen variant."

De gebruikte materialen in dit project:

SCHACHENMAYR MERINO EXTRAFINE 285 LACE KLEUR 584 JOLIE 035.9807574

PONY HAAKNAALD 3,5 MM 073.44707

PONY HAAKNAALD 4 MM 073.44709

Klik op de materialen om deze te bekijken in de webwinkel, en neem een kijkje op CraftKitchen voor méér inspiratie!Naar het overzicht