Boordstof, een veelzijdig materiaal

24 april 2017

Het Jumbo Katoen tricot boordstof is een mooi product van 95% gekamd katoen en 5% lycra met veel draagcomfort. De boordstof is goed doorgeverfd voor kleurechtheid en is uiteraard wasbaar. Verkrijgbaar in tientallen kleuren zit er altijd een passende kleur bij. De boordstof is verpakt in stukken van 5 meter. 

Naast de toepassing van deze boordstof voor, uiteraard, boorden en manchetten zijn er nog meer toepassingen voor deze fijne katoenen stof.Heeft u wel eens gedacht aan een kussen gemaakt van boordstof?

Met stroken van deze boordstof zijn eenvoudig dikke koorden van stof te maken, waarmee bijvoorbeeld een geknoopt kussen gemaakt kan worden. Deze knoop is relatief makkelijk uit te voeren en het eindresultaat is een eigenwijze eyecatcher in huis. Op CraftKitchen staat de werkbeschrijving

Dit project is gemaakt met Jumbo katoen boordstof en vulling. Liza maakte de werkbeschrijving voor dit project. Deze CraftKitchen blogger is bekend van haar weblog ConfettiLab.

De gebruikte materialen in dit project:
Boordstof katoen tricot in denim. Artikel.nr. 052.2, kleur 027
Kussenvulling Panda. Artikelnr.: 083.28500 

Gebruikte gereedschappen:
Restyle Schaar goud. Artikelnr.: 027.16
Prym Parelkopspelden. Artikelnr.: 022.028625

Klik op de materialen om deze te bekijken in de webwinkel, en neem een kijkje op CraftKitchen voor méér inspiratie!

Hieronder is een directe link naar dit artikel in onze webwinkel en een download van de kleurkaart van de boordstof.Naar het overzicht