Durable haakgaren en breigaren

13 mei 2017

In de jaren '70 waren de Durable boeken met haak- en breipatronen en het bijbehorende, ongebleekte Durable haakkatoen al ongekend populair. Pannenlappen, spreien, gordijnen en tafelkleden; met het haakkatoen werd alles gemaakt. Nog steeds wordt dit, van oorsprong oer-Hollandse garen, veel gebruikt. Durable is een product van en geleverd door G Brouwer & Zn.

Vernieuwd
In de loop der jaren is de collectie Durable uitgebreid met nieuwe garens en kleuren zoals de minibolletjes Borduur- Haakkatoen, Durable Coral en meer recent de Norwool, Norwool Plus en het kleurrijke Colourful. Begin 2017 is het Durable Coral kleurenpalet uitgebreid samen met de nieuwe garens Durable Cosy, Cosy fine en Glam. Het logo is vernieuwd, de wikkels zijn strak, fris en stijlvol vormgegeven. De bekende kwaliteit blijft onovertroffen. Dit al ruim 80 jaar! De Durable continuing colour story gaat door en er zullen nieuwe garens en kleuren ontwikkeld worden.

Durable Coral
Het bekende Durable Coral haakkatoen is al meer dan 30 jaar verkrijgbaar. Uitgebreid met nieuwe kleuren is dit garen een vaste waarde in de Durable collectie. De draad bestaat uit 100% gemerceriseerd katoen waardoor het zacht en ideaal is voor haakprojecten als woonaccessoires, amigurumi’s of (baby)kleding.

Durable Cosy
Het zachte garen Durable Cosy is een menging van 50% katoen en 50% polyacryl. Het is verkrijgbaar in 36 prachtige kleuren en is heel geschikt voor het haken of breien van een lekkere sjaal of omslagdoek. Het leent zich ook uitstekend om stoere kussenhoezen of dekentjes van te maken. Voor Cosy wordt een naalddikte van 6-7mm geadviseerd.

Durable Cosy Fine
Een dunnere variant van Durable Cosy is het garen Cosy fine, met een naaldadvies van 4-4,5mm. Het is een zacht garen met een menging van 58% katoen en 42% polyacryl. Cosy Fine is door de dikte een ideaal garen voor zomerse projecten zoals een geweldig vest of een zomerse stola. Daarbij is het heerlijk zacht waardoor het goed toepasbaar is voor een kleurrijk kussen of een zacht babydekentje.

Durable Glam
Het schitterende Durable Glam garen is een menging van katoen en lurex en geeft elk project glamour. Verkrijgbaar in 24 kleuren heeft het garen met een looplengte van 130 meter op 50 gram een advies voor naalddikte van 4 mm. De kleuren van Glam zijn uitstekend te combineren met de kleuren van Coral, Cosy en Cosy Fine. Haak of brei de draden samen voor een subtiele glans of voeg glamour toe door een randje aan een sjaal of trui te maken met Durable Glam.

Durable Colourful
Colourful is een dun garen met kleurverloop gemaakt van 50% acryl en 50% katoen. Een bol van 200 gram heeft een looplengte van 800 meter. Advies voor naalddikte is 2,5 tot 3,5 mm. Colourful is verkrijgbaar in 15 verschillende kleurcombinaties, van heel kleurrijk tot meer rustieke combinaties. Met 1 bol haakt u een sjaal of omslagdoek. U kunt van dit garen een prachtig patroon vinden op de website van Durable.

Durable Katoen
Wie kent ze niet? De cilindervormige conen van het Durable brei- en haakkatoen. Durable Breikatoen en Durable Glanskatoen zijn ongebleekte garens van 100% katoen. Het zijn echte klassiekers met een natuurlijke uitstraling. Dit traditionele garen is geschikt voor fijn haak- en breiwerk als spreien, kussens en andere woondecoraties. Dit garen is ook in vele mooie kleuren verkrijgbaar in 50 grams bollen.

Durable Norwool Sokkengaren
Norwool is een stevig maar toch heerlijk zacht garen en verkrijgbaar in 8 uni kleuren en 8 gemêleerde kleuren. Norwool is vanwege de stevigheid uitermate geschikt voor het breien van sokken. Maar je kunt er ook een warme sjaal, muts of trui mee breien. De dikkere variant Norwool Plus is door het hogere aandeel polyamide iets slijtvaster dan het reguliere Norwool garen.

Durable Borduur- Haakkatoen
Het Durable borduur- en haakkatoen is een van de klassiekers in het Durable assortiment. De kleine bolletjes fijn garen, gemaakt van 100% glanskatoen, waren in de jaren ’70 reeds een grote hit en werd bijvoorbeeld veel gebruikt voor kastrandjes. Het garen is geschikt voor heel fijn haakwerk zoals mini amigurumi's, fijn kantwerk en sierranden.

Patronen en online
Durable vindt u ook online op Instagram, Facebook, Pinterest en Ravelry, neem gerust eens een kijkje op de website of een van de social media kanalen. Op www.durableyarn.com vindt u naast alle informatie over de garens ook patronen voor de verschillende soorten garens uit het assortiment. In samenwerking met bekende bloggers en ontwerpsters worden er continu nieuwe projecten gemaakt en zal u geïnspireerd blijven door de leuke ideeën.Naar het overzicht