Haak en Brei lieve Inktvisjes

13 november 2017

Knuffels haken of breien is momenteel ontzettend populair. Het maken van kleine inktvisjes is een ontspannende bezigheid, waarmee je ook nog eens een (couveuse)kindje blij mee kun maken.

Het Deense Octo Project is ontstaan door de spontane actie van een vader. Hij was inktvisliefhebber en liet er eentje haken voor zijn te vroeg geboren baby, die in een couveuse lag. Hij zag wat een positief effect het had op het kind; het werd er rustig van. Ook bij andere vroeggeborenen bleken de inktvisjes comfort en veiligheid te bieden, en zo ontstond het Deense Octo Project Spruttegruppen: inktvisjes haken en breien voor couveusekindjes. Dit project heeft een vlucht genomen over de hele wereld!

Naast het basispatroon van de inktvisjes biedt dit boek volop inspiratie om de knuffel een persoonlijke touch te geven. Met de stap-voor-stap-instructies is dit boek geschikt voor beginners, maar ook ervaren hakers en breiliefhebbers zullen van dit boek genieten.
Dendennis, bekend van zijn amigurumi's en haakpakketten heeft voor dit boek twee unieke ontwerpen gemaakt.

Er is daarmee een breed scala aan ideeën voor iedereen die leuke inktvisjes wil haken of breien, voor het goede doel of gewoon voor jezelf!Naar het overzicht