Photofabric print je eigen ontwerp op textiel

28 juni 2018

Het is bijna vakantietijd en wat kijken we daar naar uit. Als je op vakantie gaat, wil je een handige toilettas. Liza van Confettilab gaf dat de inspiratie om een staande toilettas te maken. Voor het ontwerp heeft ze PhotoFabric gebruikt, waarmee het mogelijk is om je eigen ontwerp/afbeelding te kunnen printen op stof en dit bijvoorbeeld te gebruiken voor een toilettas.

Voor deze gelegenheid is het dessin geïnspireerd op de jaren 80/Memphis stijl in pastelkleurige tinten, maar je kunt natuurlijk ook zelf helemaal los gaan met het PhotoFabric product.

De werkbeschrijving van Liza voor deze toilettas, inclusief de afbeeldingen voor PhotoFabric zijn terug te vinden op CraftKitchen.

Werkbeschrijving PhotoFabric:

  • Kies een afbeelding
  • Leg een vel PhotoFabric in je inktjet printer. De stofkant is de zijde waarop geprint wordt.
  • Zet de printopdracht op 'normale' resolutie en 'gewoon papier' om inkt te sparen, of op een hogere resolutie voor kleine details.
  • Laat het PhotoFabric goed drogen na het printen, trek het papier eraf. Maak het nat onder een lopende kraan tot het water helder wordt.
  • Laat de PhotoFabric stof goed drogen op een handdoek. Strijk deze glad indien nodig. Hierna is de stof te gebruiken in een eigen creatie. 

Het PhotoFabric papier is te vinden in onze webwinkel via onderstaande bestelknop.Naar het overzicht