Schachenmayr cotton4future en Organic Cotton

14 februari 2020

Schachenmayr heeft voor het voorjaar van 2020 twee duurzame garensoorten in de collectie opgenomen: cotton4future en Organic Cotton.

Het nieuwe katoengaren cotton4future is een stap naar een beter milieu en gemaakt van gerecycled katoen en gerecycled polyester. Waarom is dat zo goed? Het gerecyclede katoen is afkomstig van de restanten van textielproductie die nog net zo hoogwaardig zijn als de nieuwe ruwe vezels Het polyester is afkomstig van gerecyclede plastic flessen die worden gesplitst in granulaat wat tot een nieuwe draad wordt gesponnen. Dat is toch super? Dit creëert een garen dat zacht en koel aanvoelt, en dankzij de dikte geschikt voor naald 4,5mm zich snel laat verwerken. De cotton4future is perfect voor lichte en duurzame zomerse projecten.

Organic Cotton wordt gemaakt van 100% biologische katoenvezels die uiteraard GOTS gecertificeerd is en zonder kunstmatige ingrepen als kunstmest, pesticiden of genetisch gemodificeerde planten wordt geproduceerd. Het niet gemerceriseerde katoen voelt zeer zacht aan. Het brede scala kleuren toont zowel basiskleuren als de nieuwste modekleuren voor dit seizoen die prachtig met elkaar gecombineerd kunnen worden. Het 4-draads garen is perfect voor lichte zomerkleding en dankzij de OEKO-TEX certificering ook veilig en geschikt voor babyprojecten.Naar het overzicht