Zelf mondkapje maken

08 mei 2020

Het is overal te lezen: Mondkapjes worden in grote mate zelfgemaakt. Enerzijds om de medische mondkapjes te reserveren voor de zorg, en anderzijds omdat je met een zelfgemaakt mondmasker zelf kunt bepalen hoe deze eruit ziet. Zeker nu het vanaf 1 juni verplicht wordt om een mondkapje te dragen in de trein, bus en metro.

Maar hoe maak je nu zo'n mondkapje, en welke materialen zijn geschikt?

Naaipatroon / Werkbeschrijving
Burda heeft twee naaipatronen voor het zelf naaien van mondkapjes ter beschikking gesteld. Deze naaipatronen zijn terug te vinden op ons creatieve blog CraftKitchen. Ook een versie waarbij de neus extra wordt afgedekt, want zowel de mond als neus moeten goed bedekt worden. Bij het zelf maken van een mondkapje is het belangrijk om te benadrukken: het gaat om 'niet-medische mondneusbescherming'.

Materialen
De stof: kies voor twee lagen katoen. Houd de stof tegen het licht om te zien hoeveel licht er doorheen komt, en test de stof over je gezicht om zeker te zijn dat je er nog steeds doorheen kunt ademen. Het voordeel van een stoffen masker is dat je die goed zelf kan reinigen door het na ieder gebruik op 60 graden op een volledig wasprogramma te wassen, zegt de Rijksoverheid.

Band en Elastiek
Met elastiek is het mondkapje achter de oren te bevestigen. Dit kan bij langdurig dragen irritatie aan de oren geven. Hier zijn handige hulpmiddelen voor te maken zoals het gehaakte 'mondmaskerhulpje' waar het patroon van op Durable staat.

Met keperband of biaisband is het mondkapje op het achterhoofd vast te knopen. Van zowel het elastiek als het band hebben we verschillende artikelen in het assortiment. Kijk voor een overzicht van de artikelen in de webwinkel via onderstaande bestelknop.

 

Let op dat deze artikelen nu onderhevig zijn aan grote vraag en dat de levertijden variëren per artikel. Neem voor de levertijden contact op met ons verkoopteam of uw vertegenwoordiger.Naar het overzicht